Myofascial Release

Myofascial Release/bindevævsmassage er en behandlingsteknik, som har til formål at få de bindevævshinder, der omslutter og adskiller musklerne, også kaldet fascier, til at genfinde deres naturlige længde og spændingstilstand.
Mange problemer med underlivet, f.eks. smerter ved sex og menstruation, skyldes anspændte mørbradsmuskler (psoas) og anspændte muskler i bækkenbund. Nogle gange hjælper det at lave udstræksøvelser. Men nogle gange hjælper øvelserne ikke. Det er formentlig fordi bindevævet rundt om dem er så stramt, at musklerne ikke har plads til at udvide sig. I sådan tilfælde kan myofascial release være en god løsning.

Musklerne har tætte relation til omkringliggende organer: tyktarm, blære, livmoder, æggestokke. Disse organer er også svøbt i bindevævshinder. Afspænding af disse hinder kaldes organterapi og har samme teknik som myofascial release/bindevævsmassage.
Bindevævet er store hinder, der under huden dækker hele kroppen, og mindre hinder rundt om muskler, sener, brusk, knogler, organer, blodkar og nerver. Når en del af kroppen bevæger sig (f.eks. trækker vejret eller løfter armen), vil kroppen som helhed respondere. Det, der får kroppen til det er bindevævet, fordi den har forbindelse til hele kroppen fra alle mulige, selv de mindste, steder.
Bindevævet er nogle steder kraftigt: det er sener, der sætter muskler fast til knoglerne. Andre steder er det spindelvævstyndt: rundt om de små nerver og blodkar. Bindevævet forbinder kroppen indvendigt fra top til tå som en våddragt. Når du hiver i den ene ende, trækker det i den anden, og ligesom en våddragt føles rar at have på når den er våd. Den er håbløs at bevæge sig i, når den er tør, da den bliver stram.

Med alderen bliver bindevævet stram og udtørret: både pga. alder, men også fordi der ikke er ret meget variation i vores bevægelser. Prøv at tænke på et lille barn på 4-9 måneder, der kan strække sig i alle mulige retninger, sidder i alle mulige positioner. Og på en voksen, der sidder stille på kontoret eller har rengøringsjob. Som voksne har vi meget mindre variation i vores bevægelser, så bindevævet bliver stramt og tørt.

Rigtig mange mennesker har smerter, som skyldes stivhed i bindevævet. Og når man begynder at aktivere bindevævet, f.eks. ved yoga eller myofascial release, kan det helbrede smerterne. Det er ikke kun alder, der får bindevævet at tørre ud.
Når man er stresset, dannes der stresshormoner i kroppen, som udtørrer bindevævet og gøre det mere hårdt, stift og uelastisk. Bindevævsmassage gør den blød og eftergivelig, og det kan sende signaler til kroppen at der er mindre stress. Så selv om der fortsat er stress (f.eks. sygt familiemedlem), bliver kroppen snydt og laver mindre stresshormon. Derfor kan bindevævsmassage også bruges forebyggende: f.eks. et nyfødt barn – der er både stor glæde og stor stressfaktor i familien. Hvis forældre lærer bindevævsmassage før fødslen, vil hele familien få meget mindre stress, fordi de får redskaber til at afhjælpe sig selv og deres baby.

Jeg er uddannet både i myofascial release og i organterapi, og er åben både for at udføre behandlingen og for at undervise i det.

Du er velkommen til at kontakte mig hvis du vil vide mere.

Om os| Kontakt | Åbningstider

Om os

Furesø Gynækologi ved speciallæge Irina Goukasian

Dialog og videndeling.
Udredning og behandling af alle gynækologiske lidelser. Klinikken varetager dog ikke medicinske aborter og fertilitetsbehandlinger.

Klinikken overholder persondataloven. Privatlivspolitik og Sundhedsstyrelsens tilsynsrapport er tilgængelig i venteværelset.

CVR nummer

36281197

Kontakt

Telefontid

Mandag, torsdag fredag:
8.30 - 12.00

Tirsdag:
12.00 - 15.30

Onsdag: lukket

 

Klinikken er lukket indtil 1 juli. På sundhed.dk kan du se klinikker, der er åbne i den periode. 

Telefonnummer

+45 24403330

Åbningstider

Åbningstider for behandling

Mandag og torsdag:
9.00 - 17.00

Tirsdag og fredag:
7.30 - 15.30

 Onsdag: lukket

Adresse

Bymidten 36 A
3500 Værløse

Ydernummer

215929

Find vej

Vi bor meget centralt i Værløse Bymidte.

Klinikken ligger skråt overfor supermarked Meny. Indgangen ligger mellem Værløse Bager og Choice. Imerco og C-Weed Restaurant ligger i samme bygning. Klinikken ligger på 1. Sal. 
Der gode parkeringsmuligheder tæt på klinikken. Indkørsel til parkering fra Skovgårds alle.
Der er ca. fem minutters gang fra Værløse S-togstation.
Buslinje 152, 154 E, 851, 852, 500S stopper ved Værløse S-togstation.